Ett bra team i kassan

I går var jag och handlade mat. Efter jobbet. Med min 40-åriga Fjällräven Kånken som jag ärvt av brorsan. Kult! Hur som helst, det är fan jobbigare att handla när man är ensam. Då menar jag inte själva handlandet och plockandet, för det går undan som bara den när man slipper dividera med någon annan än sig själv. Vill jag har den lilla osten, eller lilla moroten tänker jag tyst och nickar inombords, men jag behöver inte fråga, vilken ostjävel eller morotslyna vill du ha? Skönt!

Det jag skulle komma till var att berätta om sista gången jag och min exman var och handlade på Willys. Han älskade att handla mat. Han gjorde upp listor i en app på telefonen och ordnade allting efter hur affären var uppbyggd?? Med andra ord, grönsaker först, gärna lök och sånt som var det första i butiken, sedan gurka osv. Sedan bröd, ja ni fattar. Jag brukade ibland stöka till inne i appen, för jag hade/har väldigt svårt för sådan korrektet när det handlar om något så jävla trist som att handla mat. Så jag brukade skriva typ, små gurkisar, kebabsåstroll, spaghettibitches o s v. Samt att jag brukade smyga ner okända grunkor i vagnen när han vände ryggen till. Jag tror aldrig att han tyckte jag var rolig. Nej, ska man handla och tycka det är roligt får man sköja lite enligt mig. Eller som jag och mitt ex på Cypern, vi hånglade vid varenda frysdisk, det var jävligt kul att handla då.

Nu tappade jag fokus igen. Det jag ville berätta var att sista gången jag och min exman handlade, mycket, och vi kom till kassorna och började packa upp, då vände han sig mot mig och sa: vi är ett bra team du och jag, när vi handlar och ska packa upp och betala. Jag dog! På hemvägen köpte jag vin, och det hela slutade med att jag gick på krogen, själv. Han menade säkert väl och ville vara gullig, eller nåt, men det enda jag kände var, herregud, är det detta vi delar? Nej, jag var tvungen att fly och känna efter. Och det jag kände var att jag har mer att ge än att vara ett bra team i kassan!

En reaktion på “Ett bra team i kassan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *