Tankar om smarta djur och inte så smarta människor

Såg en dokumentär i söndags. Man hade filmat djuren genom att skapa ett spiondjur som såg likadant ut som djuret där man hade dolt en kamera i ett av ögonen. På så sätt kunde man komma nära djuren på ett sätt som inte är möjligt annars. Det var ascoolt. Man fick följa apor, fåglar och sengångare bl a. En del spioner var inte så snyggt gjorda, de såg väldigt raggiga och räliga ut, men det brydde sig inte djuren om. Man fick se hur smarta djuren är för sin överlevnad. Hur ekorrar gömmer sina nötter på massvis olika ställen som de kommer ihåg genom att skapa någon sorts ”mindmap” som gör att de överlever vintern. Man fick se hur något djur i torrt klimat lärt sig att öppna nötter med rätt verktyg för att kunna överleva i sitt klimat. Jättebra och fin dokumentär. Detta får mig att tänka på oss människor och hur dumma i huvudet vi har blivit när man jämför med djuren. Vi har allt i dagens samhälle och det gör att vi fördummar oss ännu mer.  Här följer några exempel på dumhet när det kommer till matrelaterade ämnen.

  1. I dag äter vi inte bara semlor typ året om, vi har också skapat en semla ”to go” som man alltså ska äta medan man springer runt, i stället för att avnjuta den på ett café. Stress, stress måste rusa och måste äta semla! Wow, vilken jubelidiotidé.
  2. Vi börjar sälja och dricka julmust i början av oktober, vi plockar fram lussebullar vid samma tid i butikerna och skyltar med ”äntligen är de här”!! Vad fan menas med äntligen? Har man verkligen börjat längta när det är mer än 2 månader kvar till jul?
  3. I stället för att avnjuta den smak något ska smaka blandar, mixar vi och pajar alltihop. Förra året fanns det juleskum med smak ”tomtegröt”! Jag blev så jävla arg när jag såg det för i mitt huvud är jag sugen på juleskum som smakar juleskum om jag köper skiten. Inte vill jag väl ha gröt om jag äter juleskum. Då får man väl fasen laga till en degig gröt och inte proppa i sig gelatinstinna skumgodisar.   Förstår ni vad jag menar? Vad är det som hänt på vägen?

Trevlig allahelgonahelg alla jag känner och inte känner. Gör något fint för någon annan! Är du sugen på pizza ät en pizza men helst utan julbordets smaker på, köp en glass som inte smakar pepparkaka och köp ett blomkålshuvud som inte kostar multum just för att den designats om till en hjärna för att passa alla lättlurade Halloweenälskare.

Ciao!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *