Singles day

Satt precis på lunchen och läste dagens Metro. Att det är fars dag på söndag har nog inte undgått någon, och det är ju bra på många sätt. Det som är lite mindre bra är att hela tidningen är fullsmetad med köptips på all möjlig skit. Inte en vara annonseras utan att den ska vara till far. Ska far ha en BH? Vill far ha lite mascara? Nej, så kanske det inte riktigt är, men det är inte långt ifrån. För mig som inte längre har en far i livet känns det hela lite väl ”kasta i ansiktet” och så känner nog många andra som har mist en far. Själv kanske jag går ut och lyssnar på jazz någonstans för att fira den som inte finns men som man alltid minns. Hade pappa varit i livet hade han förövrigt uppskattat det väldigt mycket mer än att få en taskig skruvmejsel eller en tråkig bok.

Det jag skulle komma till dock är ett nytt idiotiskt påfund jag såg i tidningen. Elgiganten hade en annons med allsköns elektriska prylar med en nedsättning som endast gäller den 11/11, i morgon, wow!  Detta p g a att man firar singles day! Vad fan är nu detta för påfund undrar jag. I och för sig är det en dag som jag kan ta till mig i nuläget men jag fattar ändå inte. Det heter dessutom inte singlars dag utan just singles day! Vad är det då vi singlar ska firas för och hur undrar jag. Är det att köpa en stor tv, en ny dator eller en tvättmaskin som annonsen föreslår? Om man nu är singel dessutom tror jag inte att en tvättmaskin verkligen är det viktigaste i livet. Askonstigt. Nästa dag jag hoppas på är skilsmässans dag. Då ska alla vi som skiljt oss kroka arm och vandra i något slags tåg längs avenyn och få rosor strödda framför fötterna. Nej, det är helt otroligt vad som hittas på för att gynna konsumtion. Helt över mitt förstånd. Idiotin gör sig åter kännbar!

Med detta önskar jag er singlar (inklusive mig själv) och pappor, levande som döda två riktigt underbara dagar. Fira dem med varandra om ni kan (singlar med singlar) och strunta i att köpa massa skit ingen ändå behöver.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *