Piggelin, inte så mycket för pengarna

Nu skulle man kunna tro att det här inlägget ska handla om glassar och ilska över alla konstiga sorter som ploppar upp men lurad, det här ska handla om något helt annat.

Jag ligger hemma för andra dagen drabbad av magsmärtor och en sjuklig trötthet, den roliga åkomma jag har som heter endometrios. Det är en taskmörtig sjukdom. Den smyger på när man minst anar det, den tar sig in där man inte ser den och den påverkar allt, inte minst psykiskt men till och med materiellt. Jag blir drabbad åtminstone en dag i månaden då jag får stanna hemma från jobbet, den här gången två dagar. Detta ger naturligtvis ett inkomstbortfall varje månad i en redan ansträngd situation. Dessutom ökar stressen när jag väl är tillbaka igen över allt som samlats på hög. Ingen vinst i och med detta alltså. Är ju heller inte anställd i något högavlönat Stureplansliknande flashigt place där gåslever serveras till fikat!

Jag vet att det kunde varit värre, jag vet att många har det värre men just nu känns det ledsamt och orättvist att lida över detta så ofta. Det är också ganska läskigt att inte veta hur mycket kroppen egentligen tar stryk av detta blödande hit och dit, en maktlös känsla.

Detta är dagens status. Jag ska nu vila och läsa och försöka dämpa den jävla smärtan, den lille fule parasiten. Om jag sedan orkar ska jag ta att dammsugsrace, bara för att känna att jag ta mig fan inte är slav under detta helt och hållet.

Känner mig lyckligt lottad som har mina Ragdollsföljeslagare som tar hand om mig och inte låter mig vara ensam en sekund, det gör det hela mycket bättre. Tacka vet jag djuren, de sviker aldrig!

http://www.endometriosforeningen.com/vad-ar-endometrios

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *