En fredag så här innan jul?

Detta är en fredag i grådaskiga november. Men min hjärna tror att det är en fredag lite så där innan jul. Jag har blivit påverkad av all reklam, allt prat och snicksnack som gör att jag känner många många tomtar på mitt loft. I morgon ska jag gå på julfirande på Södra vägen. Jag och min mor gjorde det för några år sedan, det var skittråkigt och därför tänkte vi prova igen. I går när jag lade fram detta förslag svarade hon med att; herregud det är ju bara mitten av november. Hon har ju helt rätt men jag trallade bara på med hej tomtegubbs! Hur som helst så längtar jag ihjäl mig till jul i år, troligen beror mycket av det på den väntande ledigheten. Förra julen var fin men tiden runt var ganska jobbig, mycket för att jag var engagerad i någon som totalt sög (jul)musten ur mig och dränerade mig. Jag tror att det är en stor anledning till att det här året varit väldigt knäckande (julknäck) på många sätt.

Jag måste ju också tala om för er som inte redan noterat att årets smak på julskum är kola. Det låter faktiskt ganska gott, och jag som är så kritisk mot allt sådant kommer säkert att prova detta. Det låter som en klar förbättring mot smaken tomtegröt i alla fall.

Jaha, i dag är det då fredag, ikväll ska jag ha mor och bror på tacobesök. Mina pälsklingar ska får kycklinglever som mamma har kokat (att hon gör det beror inte på att jag är lat, bortskämt eller oduglig utan enbart p g a att jag skulle spy kaskader i hela köket om jag gjorde det själv, så äckligt är det att koka det). Jag är nog den enda grönsaksknapraren i världen som har en påse med kycklinglever i frysen! Vad gör man inte för de små tacksamma pälsmysen!

För övrigt hostar jag så att jag spyr på nätterna, det är också en sak värt att veta. Det är inte roligare än det låter. Det här blev ett jävla (tomte)skumt inlägg tycker jag och med det säger jag adjöken syltlöken i (jule)stöken!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *