Tisdag är en dag liksom en annan tisdag

Tisdag. Tisdag. Tisdag. Tisdagar brukade vara min sämsta dag av veckans dagar. Jag tycker att tisdagen är totalt meningslös. Jag har förstått att många andra känner samma sak. Det händer liksom ingenting, det är långt som fan kvar till helgen och måndagen som ändå är någon sorts lurande nystart var inte roligare än vad den brukar vara. Man känner ett stort intet.

En av mina vänner som inte bor i Göteborg längre kände exakt som jag. Därför brukade vi ta en date på tisdagar, och då kändes veckan i stället jättebra! Det var väldigt mysigt och jag saknar det. Nu talar vi istället i telefon i bland på tisdagar, det är också bra, men inte lika bra.

Eftersom att jag nu känner så här inför tisdagen och på tisdagen har jag ju egentligen inte så mycket att säga. Men jo, eftersom att jag gillar att ta upp negativa saker och människor som verkar dumma i huvudet kan jag berätta om en scen jag bevittnade på hemvägen i fredags. Jag gick och kånkade mina kassar upp för backen till mitt hem, var glad att det var fredag och såg fram emot en mysig middag med familja. När jag kom utanför skolan som ligger i bottenplan på mitt hus så hörde jag en pappa som sade upprepande; Nu är det bara skit av allt, skit också, nu är det bara skit… så fortsatte han. Hans unge som kanske var 5-6 år gammal storgrät och var jätteledsen. Det fanns inget tröstande hos denna far utan har upprepade samma harang! Jag häpnade av bristen på empati. Sen sade han; vi som skulle ha mysigt! Men nu fan är det bara skit av allt! Ungen skrek och grät högre. Då började fanskapet att skylla på mamman och något med hennes telefon; så går det när inte mamma…bla bla.. (jag hörde inte riktigt här). Det jag tänkte var; din jävla bäbis och inte kan trösta ditt barn, utan går och skäller och beter dig, när barnet gråter, bara för att du vill ha mysigt!

Det hela var tragiskt och lite tragikomiskt. Jag är inte förälder men det spelar ingen roll, vad jag vet handlar mycket om inte vad du är eller har utan om rent jävla sunt förnuft, med lite krydda av medkänsla.

Hoppas barnet blev gladare och hoppas den griniga pappagrisen tappade sin lins i tacofärsen!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *